Top

«En ferd som har sikret seg en bred plass i historien...»

Fra en togtur med Eidsfosbanen til ferie i Mexico
 
I det eldste arkivmaterialet beskrives elleville turer med hest og slede hjem fra Uglemøter. Det var ikke uvanlig at det satt 10 bakpå sleden. Elevene skriver begeistret om sykkelturer med foreningen og togturen med Eidsfosbanen i 1930. Både synet på, og mulighetene for å reise endrer seg mye fra det eldste arkivmaterielt fra 1895 til minnematerialet fra 2010.
 
Reisene gjennom historien går med hest og slede, med tog gjennom to fylker, ferieturer med boble og telt, interrail gjennom Europa, drueplukking i Frankrike, fredsturer til Nicaragua, utveksling i USA eller Brasil, eller en uke på stranda i Hellas.
 

En tur til Eidsfos i 1930, referat
…et referat fra en ferd som har sikret seg en bred plass i historien…

"Det sagnomspundene Eidsfostog står støndende og venter på å føre oss til vårt endepunkt d.v.s. banens. Et brøl fra lokomotivet og toget jager av sted så redselen iser i ryggmarven. Ca. et kvarter senere stanser det på stubben."


Eidsfossbanen

Faksimile fra elevavisen Storken, 1930.


Eidsfossbanen

Reklame for Eidsfosbanen.


Elever i 2010

- En del av oss var utvekslingsstudenter i fjor. Vi bruker Facebook for å holde kontakt. Vi bruker også skype for å snakke med venner og familie i USA, Mexico og Stockholm.

- Jeg er i Hellas to uker hver sommer. Da klarer jeg meg stort sett uten Internett…..hvis vi er på en nettkafé, er jeg inne på Facebook for å sjekke statuser.
 
- Jeg skal reise jorda rundt etter videregående.

Ryggsekkturister

Ryggsekkturister i Malaysia (Kilde: Flickr. Creative Commonslisensert for ikke-kommersiell bruk)


Høyre meny